Woord en Beeld

Duizendmaal dank 2

DSC00012550: plantjes die opkomen in de groentetuin

551: schone was aan de lijn

In juli 2013 ben ik begonnen met een – dankbaarheidsboekje-  Het plan was om 1000 keer iets van dank op te schrijven.  Ik kwam weer een mooie uitspraak tegen om even te delen; niet DENKEN maar DANKEN.  Je eigen gedachten draaien makkelijk om ik-ik-ik. Of ze zijn zo negatief en afbrekend.  Als je -bewust-  gaat danken draait het om iets of om een ander.

Omdat man-lief zondag 50 hoopt te worden, zat ik wat in Psalm 50 te zoeken naar een mooie tekst om hem mee te geven het nieuwe jaar in. (dit is een traditie die ik meegenomen heb van mijn ouderlijk huis ) In vers 23  kwam ik een mooie tekst tegen, opnieuw over danken !

‘Wie een dankoffer brengt geeft Mij alle eer. Wie zo zijn weg gaat zal zien dat God redt. ‘

Danken is ook een sleutel tot geluk. Als je de tijd neemt om dankbaar te zijn voor alle kleine dingen om je heen dan merk je dat al die kleine kado’tjes elkaar aan gaan vullen en je een rijk, gelukkig gevoel geven.

Ik blijf nog wel even doorgaan met danken, ook als de 1000 keer zijn bereikt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *