Woord en Beeld

Groeien

DSC05820

Dit is een illustratie van een groei-proces van knop tot bloem. Het stelt het proces voor van iemand die door de jaren heen de persoon wordt zoals hij bedoeld is.
Als er èèn les is die ik in mijn geestelijke zoektocht geleerd heb is het dat ik de hulp van andere mensen nodig heb, om te groeien. Gelukkig heb ik dit soort mensen op mijn weg gehad. In onze kerk hebben we een gespreksgroep voor vrouwen die geleid wordt door zo’n geestelijke moeder. Veel van wat ik van haar geleerd heb geef ik weer door in deze blogs. Groeien in vrijheid is het overkoepelende thema waar we veel mee bezig zijn. Onbelemmerd gaan doen wat in je hart gewerkt wordt. Open staan voor God en anderen dat is vrijheid.
(zie ook Galaten 5:1,13)
Want geloof kan mensen ook depersonaliseren…..Tot voor kort was dit voor mij een nieuw woord, helaas geen nieuw fenomeen. `Het betekent dat je jezelf niet bent geworden maar je hebt je een veilig uniform aangemeten. Deze geeft je controle op de ingewikkelde werkelijkheid van het leven. Het gevolg is aangepast gedrag en denken en vaak ook nog gevoel. Je bent de strijd niet aangegaan met jezelf en de talenten die God je geeft. Je nieuwe leven komt niet tot ontwikkeling. Nieuw leven wat de Heilige Geest in je hart werkt.`

Terwijl het juist zo bevrijdend is als je jezelf kunt zijn. Het is veel moeilijker en vermoeiender om je steeds mooier /beter/slimmer voor te moeten doen dan je bent. De veelkleurigheid van de schepping wordt pas zichtbaar als die bloemen opengaan. Als gezien wordt wie je bent met al je unieke eigenschappen en gaven.

 

Vilt in een houten bakje. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *