Woord en Beeld

Kom tevoorschijn 7

dag 7adaga 7c

 

 

 

 

 

 

 

Over levendige kleuren en denkbeeldige driehoeken.

In het hart zijn ranken met bladeren geschilderd. Verder is er gespat en gerold vandaag om de kleuren wat meer levendig  te maken. Op de rechter foto zie je een denkbeeldige driehoek. God is de plek rechts bovenin waar het licht vandaan komt. Links staat een man en rechts een vrouw. Je kunt het ook zien als een drievoudig snoer. Dit beeld komt uit Prediker 4 :12 waarbij gesteld wordt dat een touw met 3 draden sterker is dan een touw met 2 draden. Op die manier is een huwelijk waar God bij betrokken wordt ook sterker. Drie zijn sterker dan twee ! De man en vrouw strekken zich naar elkaar uit maar kijken ook omhoog, naar God. Het is Gods verlangen dat we verbonden zijn met Hem en met elkaar.

De basis is nu zo’n beetje klaar. We gaan nu kinderen en jongeren benaderen om te helpen met de bladeren, bloemen en vruchten die in het hart moeten komen.

Verder gaf iemand van de schildergroep aan dat de Here Jezus niet moet ontbreken in het schilderij. Anders kan het een vaag beeld geven van ‘ lief zijn voor elkaar”. Hier hebben we een idee over maar dat komt een volgende keer. Eerst herfstvakantie !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *