Woord en Beeld

Kom tevoorschijn

schilderij dag 1Making of dag 1 : KOM TEVOORSCHIJN

Over ideeën en motto’s.

Met 4 vrouwen gaan we de uitdaging aan om bij het jaarthema in onze kerk : ‘het verlangen van God’  een schilderij te maken.

Bemoedigd door een interview van Talitha Nawijn (Puurvandaag.nl)  om tevoorschijn te komen deel ik dit schilderproces ook via deze blog.  ‘Jezelf verstoppen en stilhouden zijn mechanismen om te overleven. In het volle Licht gaan staan en durven spreken (of zingen) zijn tekenen van Leven.’

Hier sluit het idee dat we hebben voor het schilderij bij aan; een prachtige tuin, een perfecte plek voor groei, bloei en vrucht.  Hier verschuilen zich twee mensen in de schaduwen. Dan vraagt God; waar ben je ?  (zie Genesis 3 :9) Een universele vraag voor elk mens : waar ben je ? Blijf je in de schaduw van angst en schuld of stap je in het Licht. De plek waar je gewenst en vergeven bent. (zie Johannes 3 : 16) Geef je Hem de ruimte in je leven om Zijn prachtige eigenschappen zichtbaar te maken ? (zie Galaten 5:22)  Dat maakt Hem blij en is o.a.Zijn verlangen.

Er is gekozen voor de techniek : Mixed Media Art. Dit is een collage achtige gemengde techniek waarbij er geschilderd, gestempeld, geplakt, en geschreven  wordt. Dag 1 hebben we gebruikt om met elkaar over het thema te praten, over compositie, lijnen en kleurgebruik. Verder hebben we de mdf plaat in de gesso (grondverf) gezet.

keep kalm

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *