Woord en Beeld

Littekens

DSC00593 Ra, ra, hoe krijgt mijn pompoen zo’n mooi hartje ? Toen het vruchtje nog klein was heb ik er met een mesje een hartje in gekerfd.  De schil hersteld zich dan, net als een huid, door litteken-weefsel te produceren.

Nu maak ik even een sprongetje…. Mensen lopen ook littekens op. Bij de een zijn het krasjes maar bij anderen erge verwondingen. De littekens blijven er altijd , maar kan het ook veranderen in iets moois ? Net als bij mijn pompoen ?

Nu moet ik heel, heel voorzichtig zijn om iets te zeggen over – leed – . Mijn krasjes zijn niets vergeleken bij het leed dat bijvoorbeeld de prostituees in Leeuwarden hebben. Vrouwen uit allerlei landen, gelokt door valse beloften, gevangen in een mensonterend systeem waar 1 groot rottend bolwerk achter zit; geld. Geld- zucht moet ik zeggen (zie ook 1 Timotheus 6 :10)

Met onze vrouwengroep van de kerk zijn we van plan iets te doen voor deze vrouwen, in samenwerking met Stichting United in Christ, die op 3 plaatsen in het noorden werkzaam zijn onder de prostituees.

Toch zijn er enkelen die, met veel hulp, weten te ontsnappen uit deze vorm van slavernij. Die een lange weg van herstel in gaan en vaak terug willen om anderen te helpen. Ik hoorde van een vrouw deze woorden die mij kippenvel bezorgen ; ‘ God heeft goud gemaakt van mijn littekens’    En wat zeg ik als Hij vraagt ; ‘ mag ik ook jouw pijn gebruiken ? ‘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *