Woord en Beeld

Paadje

lammetje 001 (Large)

Soms ben ik het paadje even kwijt, door alle onrust en verwarring in en om me heen. Tegengestelde geluiden met de hand op de bijbel op vragen als; hoe getuigen, hoe kerk zijn, hoe omgaan met je tijd , je spullen en je geld. Mijn menselijke ogen zien soms zo weinig resultaten op gebed.

Wat mij rust geeft op dit soort momenten is me te richten op de belangrijkste samenvattende woorden uit de bijbel; God loven en mijn naaste liefhebben. (Hebreeën 13 : 15 en 16 )

God loven als Schepper vind ik niet zo moeilijk! Ik hou van de schepping, van de stokrozen die bijna gaan bloeien, van de sla en de aardbeien die ik bijna elke dag uit mijn groententuintje oogst. Dan geef ik God de eer. God loven als Vader vind ik wel eens ingewikkelder. Dan komt het heel dichtbij. Dan moet ik vertrouwen en dingen loslaten. Tegelijk geeft juist dat de meeste rust en blijdschap.  Ook als ik geen resultaten zie op gebed mag ik mijn hand leggen op het feit dat Hij het hoort en er iets mee doet op Zijn tijd en op Zijn manier.

De ander onvoorwaardelijk liefhebben kan alleen maar als ik besef dat Iemand mij onvoorwaardelijk liefheeft. Dat Hij mijn miljoenen-schuld heeft vergeven. Dan ben ik in staat de ander zijn euro centjes te vergeven die hij mij schuldig is.

Ik wens iedereen een fijne vakantie ! Dat deze periode inspirerend mag zijn om weer met nieuwe moed op het paadje te blijven !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *