Woord en Beeld

Schatten

beeld genezingkleinAls wij op een strand zijn ben ik altijd aan het schatzoeken. Mooie schelpen, afgeronde kiezels, uitgebleekte stukjes hout, alles gaat mee. Met dit materiaal heb ik dit beeldje gemaakt. Dit beeld heb ik vaak voor ogen als ik bid. Stenen staan symbool voor een last die je draagt. Net als deze vrouw die beladen is met tassen vol stenen, dit zijn de moeilijke dingen in haar leven. De Here Jezus zegt in Matthëus 11: 28; kom nu maar bij Mij, met al die stenen, Ik zie dat je moe bent en eronder gebukt gaat.
De drie grote stenen staan voor overkoepelende problemen; ziekte, zonde, onrecht. Hier is de Here Jezus onterecht voor veroordeeld toen Hij die kruisdood stierf zo`n 2000 jaar geleden. (zie Jesaja 53)Hij deed dit om mij en jou vrij te kopen. Gods doel met mijn leven is dat ik in vriendschap met Hem leef. Hij wil graag dat ik met die stenen bij Hem kom; de dingen waar ik maar niet vrij van kom, egoïsme, onmacht, verdriet, verwijdering. Ook onbegrijpelijke dingen waar je het antwoord niet op krijgt. Ik hoef dit niet alleen te dragen. Kom maar bij Mij, zegt Hij.
Als ik mijn lasten bij het kruis neer leg, ze aan Hem vertel, geeft God veel beloftes. Hij geeft rust, Hij geneest of helpt je dragen, Hij vergeeft en Hij bevrijdt. Ik heb al heel vaak ervaren dat het waar is wat hier staat.
Dat zijn nog eens schatten!

`De hemel gaf ons haar grootste Schat`

Juthout, vilt, steen en papier-machè.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *