Woord en Beeld

Vredesduif

DSC00249

Als ik mij focus op de Here Jezus, over Hem nadenk en als ik lees over de dingen van Zijn wereld dan word ik hier blij en dankbaar van. Dan `vergeet` ik mezelf, mijn tekortkomingen, de dingen waar ik me zorgen over maak. Alles komt in een ander perspectief te staan. En ik ervaar vrede ! (de vredesduif)

Als ik mij focus op de duif : mijn tekortkomingen, zorgen of zelfs mijn geloof, dan verdwijnt de vrede, de blijdschap en de dankbaarheid uit mijn hart. Het is alsof de vredesduif weer weg vliegt.

Het gedichtje is van Corrie ten Boom. Zie ook Filippenzen 4 : 6,7

In de gewone dingen van elke dag werkt dit principe ook.  Onze tuin grenst aan een fietspad en heeft een lengte van ongeveer 50 meter. De eerste keer dat ik het onkruid onder de beukenhaag wilde verwijderen had ik toen het klaar was migraine. Ik zat steeds naar dat lange stuk te kijken dat nog niet klaar was en mezelf op te jagen. De volgende keer heb ik me omgedraaid. Mijn gezicht naar het stukje dat klaar was en mijn rug naar dat wat nog moest. Wat een verschil !  Wat een invloed heeft het waar ik me op focus!

Acryl op mdf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *