Woord en Beeld

Wonderen

kleurplaat hart

Gratis kleurplaatje voor iedereen die van kleuren houdt, kinderclubs, kinder nevendiensten enz. Als je even mailt naar gerdahiemstra@gmail.com stuur ik hem naar je toe.

Zolang als er bloemen in mijn tuin bloeien heb ik ze ook in huis staan. Vaak doe ik maar 1 takje of bloemetje in een klein vaasje omdat je dan zo goed kunt bekijken hoe wonderlijk de vormen, patronen, kleuren en geuren zijn.
Hier vond ik een mooie tekst bij uit dat eeuwen-oude spring-levende boek de Bijbel.
‚Sta even stil en heb oog voor Gods wonderen’ uit Job 37:14

Ik had onlangs een interessant gesprek met iemand die vroeger kerks was maar nu niet meer.
Oorzaken hiervoor waren o.a. de agressieve en vaak veroordelende houding van christenen en de kerk. ‚Het was een traditie , geen geloof’
Nu beïnvloeden boedistische gedachten zijn leven, die ook veel wijze uitspraken uit de Bijbel halen. Dingen die gaan over bewust leven in het nu. Het ene bloemetje op mijn tafel paste goed bij deze gedachten, dus wat dat betreft….
De verschillen waar we al pratend achter kwamen waren dat ik geloof in een levende Persoon achter dat oude boek. Maar ook dat ik de kracht en het geluk niet in mijzelf probeer te zoeken maar geloof en ervaar dat ik een bron buiten mijzelf nodig heb.
Toen ging er een belletje op zijn telefoon. Het uur was om en het was tijd om zijn gedachten te doorbreken, volgens zijn nieuwe geloof een volgende fase in de evolutie: het kunnen beheersen van je gedachten.
Later vond ik daar mooie teksten bij uit de Bijbel;
Over je gedachten sturen: Filippenzen 4:8
Over je gedachten vernieuwen : Romeinen 12:2
Over je gedachten gevangen nemen: 2 Korinthe 10:5

Tijdens de herdenkings bijeenkomst die we als gezin hadden van onze heit en pake zei mijn schoonmoeder: „de Bijbel is tijdloos „
Ik vond dat ze dat mooi gezegd had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *