Woord en Beeld

Woorden

plaatje woordenWoorden.
Soms kunnen woorden langs je hart glijden als druppels langs een raam ; ze komen niet binnen. Zelf, als beeld-denker, heb ik dit vaak. (Dit betekent dat je in plaatjes denkt en oplossingen of ideeën in je hoofd ziet.)
Iemand kan bijvoorbeeld zeggen -God is trouw- en dan zegt en doet het me niks. In eerste instantie is dit een leeg begrip voor mij dat betekenis moet krijgen door gebeurtenissen of voorbeelden.
Zegt die persoon bijvoorbeeld – God is trouw , net zo trouw als de zon die elke dag opkomt en de maan die elke nacht schijnt, en getuigt hij hoe hij Gods trouw is tegen gekomen, dan gaat het begrip – trouw – voor me leven en komt het binnen. (zie Psalm 89 : 37,38 )
Hij is er ‘gewoon’ . Hier in het noorden zouden we de zon wel wat meer willen voelen maar hij is er wel. Zo zou ik God ook wel wat meer willen ervaren maar ik leg mijn hand op het feit dat Hij er is. En dat Hij dichtbij is. Herman Boon zingt dat zo mooi in een liedje -Hij is één gebed bij jou vandaan- en daar kan ik dan echt blij van worden.
Gelukkig staat de bijbel vol met (voor)beelden en is het hele leven een aan aaneenschakeling van (voor) beelden om van te leren, over te zingen en van te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *